Aktiviteter i Tydal

 

Brekka bygdetun

Brekka bygdetun ligger i kulturområdet Brekka – Kistafoss, lett synlig like ved riksveien. Opprinnelig er Brekka en husmannsplass fra første halvdel av 1700-tallet. Brekka bygdetun har en sentral plass i bygdas kulturliv og er blant annet scene for utendørsteateret ”Karolinerspelet i Tydal”.

Hver sommer kan du få hilse på dyra her og kjenne på den trivelige gårdsatmosfæren. Det er både hest å ri på, sau, lama, gris, kaniner og høner å klappe på. Og du kan hoppe i høyet. Nystekte vafler og hyllkake kan du få kjøpt på kjøkkenet. Utstilling av Tydal husflidslag i 2. etasje. Et livlig gårdstun for både små og store.

Åpningstider er i sommersesongen hver dag fra kl. 11-18Kontaktinfo: Tydal kommune, 7590 Tydal. Tlf. (+47) 73 81 59 00, e-post: [email protected], hjemmeside: www.tydal.kommune.no

 

Sau på Brekka bygdetun- et levende bygdetun
Brekka i Tydal – et levende bygdetun

Tydal museum

Tydal museum ligger rett ved riksvei 705, mellom Aune og Ås, ca. 5 km fra Tydal sentrum. Museet ligger i kulturområdet Brekka-Kistafoss, i gangavstand til museumsanleggene Brekka bygdetun og Kistafoss kraftverk. Området har en opparbeidet kultursti. Mellom Tydal museum og Brekka bygdetun er det bevart tydelige spor av eldre gårdsvei fra 1800-tallet. Tydal museum har permanente temautstillinger og museumsbutikk.

Kontaktinfo: Tydal kommune, 7590 Tydal. Tlf. (+47) 73 81 59 00, e-post: [email protected], hjemmeside: www.tydal.kommune.no

 

Dyrhaug Ridesenter

Med mer en 40 års erfaring med islandshest i de norsk-svenske grensefjellene i Sylan, inviterer Dyrhaug ridesenter besøkende til ukesturer på hesteryggen. De har base i Stugudal.

Kontaktinfo: Dyrhaug Ridesenter AS v/Ole Ingebrigt Dyrhaug, 7590 Tydal, tlf. (+47) 907 27 624, e-post: [email protected], hjemmeside: www.dyrhaug.no

 

Islandshester på tur med Dyrhaug ridesenter
Islandshester på tur med Dyrhaug ridesenter i Sylan

Patrusli Gaard

Båter til leie på Stuggusjøen. Sykkel-, kajakk –og kanoutleie. Stampbading. Ridning på stødige islandshester, både på bane og på turer i fjellet av varierende lengde. SPA og naturterapi. Vinterstid kan moro i tilrettelagt akebakke prøves eller kiting. Utleiehytter, leiligheter, rom i kårstue. Tilretteleagt for selvhushold, men muligheter for matservering. Tømret årestue med grillmuligheter.

Kontaktinfo:  Patrusli Gaard, 7590 Tydal, tlf: (+47) 901 04 600 / (+47) 901 04 601 E-post: [email protected] , hjemmeside: www.patrusli.no

 

Hester på tur fra Patrusli gaard i Tydal
Hester på tur fra Patrusli gaard i Tydal

Væktarstua Hotell

Aktiviteter som snøscooter-safari, hesteridning, kanefart, firhjulskjøring og tursti er aktiviteter som Væktarstua kan tilby. Spa – og massasjetilbud, biljard og aktiviteter innen teambuilding er andre aktiviteter. Hotellet har 2 spa/massasjebad. Det er også muligheter for å spille inn egen CD i platestudio. Hotellrom, hytter og leiligheter til utleie.

Kontaktinfo: tlf. (+47) 73 81 31 00, e-post: [email protected], hjemmeside: www.vaektarstua.no

 

Sørensen Safari

Arrangerer isfisketurer og skutersafari for kurs- og konferansegjester som vil oppleve fart og spenning i vinterfjellet.

Kontaktinfo og booking: [email protected]

Isfiske på Essandsjøen i Tydal

Stugudalshester

Holder til på Oppgarn, i Stugudal. Her driver An-Magritt Morset med avl og oppdrett av islandshester. Det nyoppussede gårdsmuseumet «Steinfjøset» leies ut til bespisning, selskaps -og firmaarrangementer. Lokalet har eget kjøkken, handicap wc, bad og spiseplass for inntil 50 personer. I Ridehuset er det muligheter for ATV-kjøring og ridning. Her vil du også finne klatrevegg og skotthyllbane.

Kontaktinfo og vertskap: An-Magritt Morset tlf. (+47) 915 82 795, www.stugudalshester.no