Bambuselver

Fiske med mark og bambusstang (lang markstang) er en flott aktivitet for barn og barnefamilier. Små elver og vann egner seg godt til dette. Småørreten biter ofte villig, og mange små fisker er ofte populært for de små.

Det du trenger er en bambusstang, fem meter snøre, mark og en god markkrok. Alternativt en rimelig teleskopstang med snelle til ca 2-300 kr. Teleskopstengene er enkle å ta med i sekken. Ta med en ordinær sluk og fersk mark. Marken kan du grave opp selv eller kjøpe i butikken. Marken du kjøper i butikken holder noe lengre og kan virke enklere å feste på kroken.

Barna synes ofte at det er spennende å bruke dupp, for da kan de hele tiden følge med på om det skjer noe under vannflaten. Alternativt kan du bruke bunnmeite, dvs at du lar marken gå helt i bunn. Til dette trenger du en enkel glidetackle (et blylodd med hull i), tre snøret gjennom blyloddet. I enden av snøret fester du loddet med en svivel (et ledd i metall som stopper loddet). I selve svivelen fester du ca 1 m med snøre for så å henge på en krok med mark. Kast langt ut og la synke til bunns. Ikke slå ned bøylen på snellen, men la snøret gå fritt.

Fisken står som regel der maten er, det vil si der hvor elven renner, ved inn- og utos. Eller du kan forsøke langs smale odder og ved store steiner. Fisken svømmer gjerne rundt her. Om du er så heldig å få fisk, spikk til en kvist og tre fisken på.

Ta med barna ut på en spennende fisketur! Oppfordrer alle små barn til å bruke flytevest ved elvebredden!

Tips til egnede bambuselver: 

Møåa, Rotåa, Gjeta, Tya, Væla, Lødølja, Skårsåa, Litj-Hena m. fl.