Her beskrives flere fiskesteder fra Selbu

 

Gråsjøen, Selbustrand

Et vann som spesielt i barneårene ble hyppig besøkt. Lett tilgjengelig, like ved FV 963 fra Selbustrand over til Hommelvik, og et vann som også kan by på til dels mye fisk. Vannet har både ørret og røye, men sommerstid er ørreten den som er klart enklest å lure på kroken.

Som ihuga markfisker er teleskopstang, med kun en markkrok i enden, favorittredskapet her(snøret skal være litt lengre enn selve stanga).

Vannet egner seg imidlertid meget godt for redskap som mark og dupp, samt sluk og spinner, og er du heldig kan du også få riktig fin fisk her, selv om snitt størrelsen nok ligger i det lavere sjiktet av vektskalaen. Det kan for øvrig skytes inn at det er tatt fisk på oppunder to kilo i vannet.

For øvrig er det flere fine rasteplasser rundt Gråsjøen og stedet egner seg således  godt til familieutflukter.

 

Garbergselva, Innbygda

En av de større elvene i Selbu og en elv som kan by på det meste av ørretfiske. Elva starter inne i Roltdalen og Skarvan Nasjonalpark, og går gjennom både nasjonalpark og naturreservat før den munner ut i Selbusjøen ved Selbu Camping.

De øvre strekningene av elva byr på mye og til dels småfallen fisk, men her kan en også komme i kontakt med fisk som er betydelig større. På strekningen fra Selbusjøen og opp til Kjeldstadfossen kan en også gjøre skikkelig gode fangster, og her er snittstørrelsen som regel vesentlig større.

Teleskopstanga med markklysa er også her bankers, i alle fall i de øvre delene av elva, men i tillegg er det stedvis greit å bruke kasteredskap som sluk og spinner, samt at deler av elva er fin til fluefiske.

Garbergselva er et utmerket valg uansett om du er ute etter en avslappende dag med familien med sjanse gode sjanser for fast fisk, eller om du ønsker å lure deg inn på kampvillig ørret av anseelig størrelse.

 

Gravtjennin, Vikvarvet

Et fantastisk område beliggende i tregrensen. Tre vann som ligger tett inntil hverandre, og alle huser til dels meget pen fisk. Spesielt to av vannene egner seg ypperlig til fluefiske, og i tillegg er alt av kasteredskap som mark og dupp, spinner og sluk meget godt egnet.

Et lite stalltips: Prøv mark og søkke innsveivet i små rykk.

Rundt Gravtjennin ligger det også flere andre vann, så her er det gode muligheter for å oppdage sin ”egen” perle.

Parker på parkeringsplassen på Bønnkjølen ved Sørungen og ta beina fatt innover. Uansett om du går veien innover til Rensjøen eller velger å gå terrenget får du en fin tur, og inne ved Gravtjennin er det flere meget idylliske rasteplasser.

Og har du planer om et par dager i høyfjellet med fiske som hovedsyssel, er Gravtjennin absolutt et godt valg.

 

Drøytjennin, Roltdalen og Skarvan nasjonalpark

Ønsker du å ta turen til fjells og samtidig prøve fiskelykken, er Drøytjennin i Skarvan og Roltdalen nasjonalpark et godt alternativ. Her får du to vann som ligger oppe på høyfjellet, og på en godværsdag er bare gåturen dit en opplevelse.

Drøytjennin huser fisk av rimelig bra kvalitet, og er en heldig med tidspunktet kan en oppleve riktig gode fangster.

Markfiske er også her et sikkerstikk, men både spinner, sluk og flue er redskap som kan friste fisken dersom den er i det bitevillige hjørnet.

Ta gjerne med teltet for en overnatting eller to, da området er vidstrakt og ligger også fint til med tanke på andre dagsutflukter.

Enkleste adkomst er fra veien som går gjennomKubjørga i Flora.

 

Østrungen, Øverbygda

Et av de større vannene i Selbu og et vann som huser rikelige mengder ørret. Hardt fiske de seneste årene har gjort sitt til at snittstørrelsen har bedret seg, og Østrungen kan by på riktig gode fangster dersom en her heldig med tid og sted.

Når det gjelder redskap er både mark, sluk, spinner og flue å anbefale, mens en også kan leie seg båt og ta seg en runde med oter, noe som gjerne gir de beste fangstene rent antallsmessig sett.

Ved Østrungen kan en også leie hytter, blant annet fra ØstrungenFriluftsleir, og i samme nærområde ligger det en rekke små og større skogs- og fjellvann som kan være spennende mål for en utflukt.

Det går for øvrig bilvei helt frem til vannet ,og det er også en fiskeplass som er tilrettelagt for handicappede.