Isfiskeeldorado på Stuggusjøen

Stuggusjøen byr på lett tilgjengelig isfiske etter fin, rød røye, og det meldes om gode fangster den siste måneden. Om du ikke tenker deg langt til fjells med stor oppakning og i minusgrader for å få pilket litt, så er Stuggusjøen i Tydal en sjø vel verdt å besøke vinterstid. Du bruker kun 5 minutter på å komme deg fra bilen til du er ute på isen, da fv 705 følger sjøkanten langs store deler av sjøen. Mange isfisker helt i sørenden av Stuggusjøen, i Svarthølvika, men røya kan du finne over hele sjøen.

Fiskekort får du kjøpt i nærheten hos Stugudal Camping, Oddlaug Viken, Væktarstua Hotell, Stugudal håndverk og fritid, Patrusli Gaard eller fra godstolen hjemme via inatur.no her.

Vær vennlig og ikke legg igjen fiskeslo oppe på isen. Ta det med i en plastpose og kast den i en søppelkontainer ved Stugudal Landhandel. Fiskesloet blir mat til fiskemåkene som kommer trekkende til høyfjellet utpå vinteren. Måkene tar med seg innvollsparasitter som angriper fiskestammen, noe som er uheldig og naturligvis ikke ønskelig.

Jomar Grytbakk, bestyrer ved Stugudal Camping, har jevnlig blitt observert på isen i vinter, og fangsten meldes å ha vært god. Senest i dag kom det beskjed om at 20 knallfine røyer ble fisket opp på et par timer. Jomar forteller deg gjerne hvordan fangsten har vært via Stugudal Camping sine facebookside. Klikk her for å følge Jomars fiskelykke.

Sist uke ble Neadalens lokale avis, Selbyggen, med ut på Stuggusjøen for å sjekke forholdene. De hadde med seg Kjell Kåsen, leder i Stugudal grunneierlag for å få noen fisketips med på veien. Artikkelen om bitevillig røye på Stuggusjøen kan du lese her.

Vi oppfordrer alle om å vise forsiktighet på isen. Stuggusjøen er en del av et regulert vassdrag, og helt i nordenden finner du en demning og en inntakstunell til kraftverk som ofte har en råk i forkant. Vær obs! Se iskart over Stuggusjøen her.

Mosjõen_DSC_7386