Fagdag i regi Fiskedestinasjon Neadalen

Mandag 19. november inviterer Fiskedestinasjon Neadalen til en ny innholdsrik fagdag.

Bakgrunnen for dagen er at det nå skal kjøres igang driftsplanlegging for innlandsfiske i Neadalen. I den forbindelse er særlig grunneiere og utmarkslag invitert, men vi ønsker overnattingstilbydere, fiskere og andre interesserte hjertelig velkommen også.

Stedet for dagen er Vertshuset Caroline i Flora, Selbu. Vi starter så kl. 11.30 med lunsj før programmet starter. Se her for detaljert program for fagdagen.

Etter en kort innføring i hva driftsplan er og hvilken betydning den kan spille for oss, slipper vi til første gjesteforeleser Tor Grøthe. Han skal fortelle oss hvilke erfaringer de har gjort seg med opparbeidelsen av fisketurisme i Hemsedalsområdet. Grøthe er sauebonde og tidligere nordisk og norsk mester i fluefiske, og er en kar med føttene godt plantet på jorda. Elva Hemsila i Grøthes hjembygd har etter omfattende forvaltningstiltak blitt en av Norges aller beste ørretelver. Grøthe har nå gått i spissen for å danne Ørretens Rike, en grunneierorganisasjon på kryss av tre fylker med mål om å skape bærekraftige og levende bygder, samt øke allmennhetens tilgang til gode ørretvann og elver.

Vår andre innleggsholder er Gudmund Nygaard fra Fishspot til å fortelle oss hvordan veien har gått til for fisketurismen i Nord-Østerdalen – som dekker de sju kommunene Røros, Os, Tolga, Tynset, Rendalen, Folldal og Åmot – og hvor veien går videre for dem. Nygaard informerer også om et nytt nasjonalt prosjekt som er på gang.

Fiskedestinasjon Neadalen håper mange tar turen til fagdag 19. november  for litt faglig påfyll og inspirasjon i en sosial setting.

Velkommen!

 

Det er ingen begrensninger på hvor mange som kan møte fra hvert lag/forening, men det er ønskelig med forhåndspåmelding pga. matservering.

Påmelding og spørsmål rettes til Olav Nykkelmo innen 16. november

Tlf.: (+47) 413 56 130 eller

E-post: [email protected]