Fiskelandskamp i Neadalen

I sommer ble det avholdt en prestisjetung Fiskelandskamp i Neadalen. Landskampen stod mellom Norge og Sverige, og sportsgrenen det ble konkurrert i var selvfølgelig fiske. Norges representant var fiskeentusiast og den alltid like ordrike Cato Bekkevold, mens Sveriges store fiskesønn William Moberg-Faulds kjempet for «Søta bror». Fiskelandskampen ble filmet av det svenske produksjonsselskapet Faulds Productions, og blir å se på svensk TV4 og norks TV2.

Samme produksjonsselskap var på besøk i Neadalen sommeren 2011 for å filme første del av fiskelandskampen. Da ble elvene Nea og Tya besøkt med fluestanga i hånda.

Denne gang ble det gjort klart til fiskekamp i øvelsen «fiske i fra båt», der det skulle fiskes i flere utvalgte sjøer i Neadalen. Fiskekampene ble avholdt på Nesjøen, Stuggusjøen, Drøytjønnene og Selbusjøen over en ukes tid. Mot normalt var ikke fisken like bitevillig, så Bekkevold og Moberg-Faulds måtte skjerpe konkurranseinstinktene og virkelig jobbe for å få den største fisken i land. Og dette i vær som bød på fire årstider på en gang!

Hvem som gikk av med seieren denne gang får vi vente med å avsløre til fiskelandskampen vises i sin helhet i fjernsynsapparatet.

 

Stay tuned!

 

Foto: Solveig Græsli